Een nieuw vriendennetwerk

HyvesOnlangs heb ik mij  aangemeld bij Hyves.nl. Veel jongeren – voornamelijk scholieren – houden al contact met elkaar op hyves, hoor ik zo links en rechts. Hyves is een snel groeiend vriendennetwerk op Internet. Uiteraard hoef je niet iedere dag met al je vrienden contact te houden (dat is ook onmogelijk) maar toch vind ik het wel leuk. Dus naast dit weblog, mijn mailadres, MSN Live Messenger en MSN Spaces ga ik me hier ook hier maar eens in verdiepen. Extra contactmogelijkheden dus, zou je zeggen. Persoonlijk vind ik ‘live’ contact, waarbij je de ander in de ogen kunt kijken, veel beter.

Hyves-2jaarEr wordt wel eens beweerd dat je vaak meer vrienden en bekenden hebt dan je beseft. Het is algemeen bekend dat ieder mens ongeveer een netwerk van maximaal 150-200 vrienden heeft, waarvan er circa 5 tot de ‘zeer naaste vrienden’ kunnen worden gerekend. Natuurlijk weten wij wel wie onze vrienden zijn, maar ook met degenen die ‘wat verder van je af staan’, is het goed om zo nu en dan eens contact te hebben. Hyves doet daar nog een schepje bovenop:. ‘Always in touch with your friends’. Continu in contatct blijven met je vrienden lijkt mij wat ‘overdone‘, om meteen maar bij hun Engelstalige slogan aan te sluiten. Toch maar eens zien hoe één en ander zich ontwikkelt. . De term ‘always’; (altijd, zonder einde), lijkt mij een gewaagd uitgangspunt. ‘Altijd’, dat heb ik vaker gehoord. Voor zolang als het duurt, denk ik dan maar. De enige die er altijd is, is God. Die is namelijk eeuwig. En de zon, die is er ook altijd (totdat God tot zijn einde besluit).
Hyves always? Ik kan niet in de toekomst kijken, maar voorlopig geef ik het netwerk hooguit 15 jaar. Dan zullen er heus wel weer nieuwe ontwikkelingen zijn. De rekenlineaal, waar mee ik mij leraar op de MTS driftig zag zwaaien, is ook vervangen door de elektronische calculator. ‘Jongens’, riep hij destijds. ‘Dit wordt de toekomst. Dit ding zul je altijd nodig hebben. Dit is niet uit de techniek weg te denken.’

img1502936773-vierkVan Hyves had ik natuurlijk wel eens van gehoord. Inmiddels bestaat hyves al meer dan twee jaar en hebben er zich al meer dan 2,4 miljoen mensen aangemeld. Ongeveer een jaar geleden vroeg iemand me om er ook lid van te worden, maar tja, dat heb ik destijd nog maar even uitgesteld. Nu schijn ik er niet meer aan te kunnen ontkomen. Na even oriënteren en puzzelen, heb ik me dus maar aangemeld en ja, waarachtig, het blijkt dat er meer mensen die ik ken bij Hyves zitten. Natuurlijk meteen al mijn vrienden en bekenden opgezocht. Ik ashley-hyvesnl-always-in-touch-with-your-friendsvond er meteen een stuk of acht, waaronder Suzanne, Ashley en Monique. Vanmorgen kreeg ik een berichtje terug van Monique (zie bovenste foto) dat ik ‘geaccepteerd’ werd en dat herinnerde me eraan dat we nog een afspraakje hebben staan voor een gezellig etentje ter gelegenheid van haar 18e verjaardag. Dus heb ik via Hyves maar gelijk weer even ‘aan de bel getrokken’. Ze heeft zich gevestigd op moni-missxx.hyves.nl

Voor degenen die wellicht verkeerde conclusies gaan trekken: Suzanne is de dochter van goede vrienden en zij studeert aan een HBO-opleiding in Breda.  Dus daarom maar even een mooi fotootje van haar op mijn blog geplaatst. Nou ja mooi, smaken verschillen uiteraard, maar dit (de onderste foto) is haar profielplaatje.
Wil je voortaan blogs van mij lezen op hyves? Ga dan naar mariusvw.hyves.nl/blog
Als het goed is, vind je daar ook dit verhaal.

___________________________________

©Marius van Westland, 26 oktober 2006
Reacties op mijn schrijfsels zijn altijd welkom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s